jueves, 22 de octubre de 2009

Quin model de la societat de la informació volem construir?


La nostra societat, avui en dia, és totalment una societat de la tecnologia, i per tant, això implica que es consideri una societat de la informació.
Partint d'això, i acceptant-ho, cal aprofitar-ho i treure'n partit de la millor manera possible per tal d'evolucionar positivament.
Tots sabem que avui en dia, la informació és cada vegada més inmediata, més recent, etc. Tot i així, no sempre és del tot objectiva, del tot creïble. Per tant, el que nosaltres hem de fer és ser conscient d'això, ser crítics i saber diferenciar quan la informació és objectiva i quan es veu influenciada per ideologies, creences, interessos, etc.

Entre tots hem d'aconseguir fer un bon ús d'aquestes tecnologies, dominant-les i coneixent-les al màxim per tal de que sapiguem aprofitar i analitzar la informació que rebem de la manera més crítica possible, tot i que sapiguem que l'objectivitat en els humans és impossible, ja que si fos possible deixariem de ser subjectes, humans.

Resumint, hem d'intentar crear una societat de la informació el més objectiva possible i si pot ser, orientar-la cap a una evolució positiva de la societat, intentant que la informació que es transmeti promogui avenços en la millora del món.

No hay comentarios:

Publicar un comentario